גרנולה בריאה באמת

הרבה מטופלים שאני פוגשת לראשונה מספרים בגאווה על מנת הדגל אצלם בתזונה, הגרנולה.אז לאחר בדיקה באלו השוות יותר,מצאתי, אגוזים שאיבדו בקליה את ערכם התזונתי, פירות מיובשים ולא תמיד טבעי ,חלבון בכלל לא, כמות .ממתיקים טבעיים לא מבוטלת ,בקיצור כמות של קלוריות מיותרת..נכנסת למטבח…

מצרכים:

3 כוסות כוסמת ירוקה.

3 כוסות שיבולת שועל גסה.

חצי כוס טחינה גולמית.(אני משתמשת באל ארז)

רבע כוס סילאן טבעי.

כוס פירות מיובשים אורגניים חתוכים דק. (משמשים, צימוקים, חמוציות, רצועות קוקוס,  אוכמניות, תמרים…)

כוס תערובת אגוזים חתוכים דק (מלך, שקדים, פקאן, גרעיני דלעת וגרעיני חמניה)

רבע כוס פולי קקאו גרוסים.

גרידה מתפוז אחד.

אופן ההכנה:

בתבנית על נייר אפייה מפזרים את שיבולת השועל והכוסמת הירוקה ומכניסים לתנור שחומם מראש 180 מעלות כ-10 דק או השחמה קלה.

מערבבים בקערה את הטחינה עם הסילאן, יוצקים על שיבולת השועל והכוסמת  מערבבים ומכניסים לתנור לעוד כ-10 דקות  בחום של 180 מעלות או עד להשחמה קלה, מוציאים מהתנור ומצננים.

מערבבים בקערה את שאר המרכיבים (תערובת אגוזים, פירות מיובשים, פולי קקאו וגרידת תפוז) ולבסוף מוסיפים את שיבולת השועל והכוסמת.

מערבבים הכל ביחד, טועמים ואם יש צורך מוסיפים סילאן.

מאחסנים בכלי אטום ומוסיפים מעל סורבה פירות, יוגורט או סתם לנשנוש בקערית.

אז מה הרווחנו?

כמות חלבון שווה

חומצות שומן חיוניות

נוגדי חמצון

אנרגיה זמינה

מצב רוח טוב

 

בתאבון…..